4 ζωτικής σημασίας δεξιότητες που δε θα μάθετε ποτέ στο πανεπιστήμιο
Μπορείτε να μάθετε πολλά στο πανεπιστήμιο, αλλά όχι όλες τις δεξιότητες που θα χρειαστείτε ώστε να επιτύχετε στον εργασιακό τομέα. Βρήκαμε και σας παραθέτουμε τέσσερις δεξιότητες που θα χρειαστείτε να αναπτύξετε πριν αποφοιτήσετε.
Να μπορείτε να διαπραγματεύεστε αποτελεσματικά
Οι δεξιότητες αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης και «παζαρέματος» είναι πάντα σημαντικές και θα σας βοηθήσουν τόσο στην εργασία σας όσο και στις διαπροσωπικές σας επαφές. Ωστόσο, αυτές οι δεξιότητες δε μαθαίνονται στα πανεπιστήμια.
Στον εργασιακό τομέα διαπραγματεύεστε με τους προμηθευτές για το κόστος, με τους καταναλωτές για την τιμή, με τους εργαζόμενους για τα οφέλη τους και με τους εργοδότες για την προαγωγή. Δε θα συναντήσετε πολλούς ανθρώπους που να κατέχουν μια υψηλόβαθμη θέση εργασίας και να μην έχουν αριστεύσει στη τέχνη της διαπραγμάτευσης.
Να μπορείτε να γράφετε συνοπτικά
Πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν μαθήματα γραπτού λόγου, ώστε να μάθουν πώς να γράφουν με επίσημο και επαγγελματικό ύφος. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα που θα σας βοηθήσει στον εργασιακό τομέα. Όμως αυτό το οποίο συνήθως δεν τους μαθαίνουν είναι το πώς να εκφράζουν αυτό που θέλουν να πουν γρήγορα και αποτελεσματικά, μιας και οι εργοδότες συνήθως αφιερώνουν λίγο χρόνο για να τα διαβάσουν.
Να μπορείτε να δικτυωθείτε με στρατηγική
Πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν να γνωρίσουν πολλούς καινούριους ανθρώπους στο πανεπιστήμιο και να αναπτύξουν ένα κοινωνικό δίκτυο χωρίς μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν ξέρουν πώς αυτήν τους τη δεξιότητα να την μετατρέψουν σε επαγγελματική επιτυχία. Είναι σημαντικό να ψάξετε για «μέντορες» του τομέα σας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να ανελιχτείτε επαγγελματικά και να κρατήσετε επαφή μαζί τους.
Να συμπεριφέρεστε ταπεινά
Αν απαλλαγείτε από τα συναισθηματικά σας κόμπλεξ και μάθετε να ενεργείτε με ειλικρίνεια όταν εκδηλώνετε την εκτίμησή σας προς τους άλλους, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην άνθηση της επαγγελματικής σας καριέρας. Η ικανότητα του να εκφράζουμε με ειλικρίνεια την εκτίμησή μας και να ζητάμε συγγνώμη βοηθούν στη δημιουργία γερών σχέσεων καθώς και στην αποφυγή συγκρούσεων.
πηγή Author: Christina D. – blog.mycarriera.gr
Δείτε ακόμη…