Η Γοητεία της Επικοινωνίας- Επικοινωνία είναι οι κώδικες δικτύωσης και ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.
Οι κώδικες αυτοί είναι η έκφραση των συνάψεων του εγκεφάλου μας . Πιo απλά θα αναφέραμε πως όλη η οντότητα μας στέλνει δεδομένα στον εγκέφαλο μας ο οποίος αναλύει και με βάση τα ιδιαίτερα στοιχεία που και πάλι οι εγκεφαλικές μας συνάψεις έχουν διαμορφώσει , δημιουργεί εικόνες οι οποίες αποτελούν την πραγματικότητα μας και αυτές οι εικόνες διοχετεύονται στον εξωτερικό μας κόσμο από τον εσωτερικό μας μέσω της επικοινωνίας.
Κάθε άνθρωπος γνωρίζει τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας του στο σύνολο της προόδου και της ευημερίας του.
Εκατοντάδες αποφάσεις μας λαμβάνονται από μη συνειδητά χαρακτηριστικά τα οποία ο εγκέφαλος μας εντοπίζει. Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της γνωριμίας μας με έναν άνθρωπο ο εγκέφαλος μας ( μέσω των οφθαλμών μας ) συλλέγει πληροφορίες τις οποίες τοποθετεί στις ειδικά διαμορφωμένες «αίθουσες υποδοχής» πληροφοριών όπου σημειωτέον ο εγκέφαλος μας έχει τοποθετήσει με συγκεκριμένη διάταξη και με κριτήρια που η ολότητα μας του έχει προσφέρει , κατόπιν αναλύει τις πληροφορίες και μέσα σε ελάχιστο χρονικό πλαίσιο μας δίνει εντολή για το πως θα αντιμετωπίσουμε τον άνθρωπο αυτόν.
Το θαυμάσιο είναι πως η είσοδος των πληροφοριών δια των οφθαλμών, είναι της τάξεως των εκατομμυρίων ( εάν υπήρχε τρόπος να μετρηθούν -παρά μόνο αυτή τη στιγμή η επιστήμη απλώς μπορεί να υπολογίζει και όχι να καταμετρά με ακρίβεια ) και οι οφθαλμοί μας ( σχηματικά για να γίνει κατανοητό ) σε συζήτηση που έχουν με τον εγκέφαλο μας και τα νευρωνικά δίκτυα συμφωνούν στο ακόλουθο:
– εγκέφαλος = περνάς πολλές πληροφορίες
– οφθαλμοί = το γνωρίζω , ανέλυσε τις όλες
– εγκέφαλος = προχωρώ στην ανάλυση αλλά να γνωρίζεις πως θα σου στείλω εντολές στο σώμα σου απο πληροφορίες τις οποίες δεν έχεις προλάβει να καταλάβεις πως μου έστειλες
– οφθαλμοί = κατανοητό , το γνωρίζω
Όσο η ανθρωπότητα προχωρά και εξελίσσεται τόσο οι πληροφορίες τις οποίες δεν αντιλαμβανόμαστε πληθαίνουν αλλά περνούν νομίμως στον εγκέφαλο μας.
Οι πληροφορίες τις οποίες διοχετεύουμε αλλά και λαμβάνουμε , είναι οι επικοινωνιακοί κώδικες, τους οποίους ο εγκέφαλος «αιχμαλωτίζει» χωρίς καμία απώλεια . Ακόμα και η πιο μικρή – ασήμαντη πληροφορία έχει μία θέση στον εγκέφαλο μας.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος γνωρίζει πολύ καλά πως οτιδήποτε σε κάθε άνθρωπο είναι μήνυμα και είναι εκπαιδευμένος από οποιαδήποτε μικρολεπτομέρεια να προβαίνει σε αναλύσεις από ειδικές ομάδες νευρωνικών δικτύων κάθε φορά και εν συνεχεία να δίνει εντολές στους ανθρώπους.
Εδώ ακριβώς έρχεται το κρίσιμο ερώτημα.
Ποιος υπηρετεί ποιόν. Εμείς τον εγκέφαλο μας ή ο εγκέφαλος μας εμάς.
Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Ο εγκέφαλος μας είναι ο πιστός μας «υπηρέτης» γιατί εμείς τον προγραμματίζουμε ανάλογα με την ποιότητα της οργάνωσης και της δικτύωσης που έχουμε δημιουργήσει μέσω των συνάψεων.
Η επικοινωνία μας είναι η αποτύπωση των στοιχείων που διαθέτει η ολότητα μας γαιτί αυτή καθορίζει τη διάταξη του νευρωνικού και εγκεφαλικού μας συστήματος , τα οποία είναι υπερ-τέλεια και εξαρτόμαστε πλήρως από τη λειτουργία τους την οποία εμείς θέτουμε.
Συνεπώς η επικοινωνία μας είναι ο καθρέφτης του εσωτερικού μας κόσμου και το καλό είναι πως αυτό δεν το γνωρίζει μόνο ο δικός μας εγκέφαλος αλλά και ο εγκέφαλος κάθε ανθρώπου με τον οποίο επικοινωνούμε.
Στο μέλλον θα κατανοούμε όλο και περισσότερες αναλύσεις των νευρωνικών μας δικτύων τα οποία εμείς έχουμε παρατάξει.
Καλή σας συνέχεια και προσοχή ! στην επικοινωνία
πηγή georgepapatriantafillou.com – Άρθρο του Γιώργου Παπατριανταφύλλου
Δείτε ακόμη…
✎ Γίνετε Ανταγωνιστικοί σε ένα περιβάλλον με απαιτήσεις
✎ Βελτιώστε τις Διαπραγματευτικές σας ικανότητες
γιατί… «Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο» Robert Louis Stevenson
✎ Για ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ και όχι μόνο..