ΠΟΤΕ: ΔΕΥΤΕΡΑ 09/07/2018 (14:00-20:00) – 6 ώρες
ΠΟΥ: PARTHENON HOTEL, Μακρή 6 περιοχή Ακρόπολη-Αθήνα (εξυπηρετεί Μετρό, στάση Ακρόπολης)
Με Εισηγητή τον κ. Σπηλιόπουλο Νεκτάριο
Απευθύνεται σε:
- Αγρότες (κατ΄ επάγγελμα)
- Ομάδες Παραγωγών, Clusters, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ
- Επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα
- Στελέχη Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων
- Ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές αγροτικών εκτάσεων που επιθυμούν να ασχοληθούν με την παραγωγή και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων
- Κατοίκους αστικών & περιαστικών περιοχών που επιζητούν την επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με παράλληλη έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα
- Ανέργους που στοχεύουν στην επαγγελματική τους επαναδραστηριοποίηση διαμέσου της αγροτικής επιχειρηματικότητας
- Γεωπόνους
- Φοιτητές
Σκοπός προγράμματος:
Ο Πρωτογενής τομέας είναι αποδεδειγμένα ένας από τους σημαντικότερους της ελληνικής οικονομίας.
Η χώρα μας με το εξαιρετικό μικροκλίμα που διαθέτει, παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
Στα 20 πιο αναγνωρίσιμα και εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα, τα 7 είναι αγροτικά.
- Η τυποποίηση και η μεταποίηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη, εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως της χώρας και της μειωμένης εσωτερικής αγοραστικής δυνατότητας.
- Απαραίτητη όμως προϋπόθεση επιτυχίας για όλους τους ασχολούμενους (αγρότες, παραγωγούς, επιχειρηματίες, κτλ.) είναι η μεγιστοποίηση της δυνατότητας διάθεσης των αγροτικών τους προϊόντων στις διεθνείς αγορές, από τις οποίες μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη αλλά και να οικοδομήσουν με την πάροδο του χρόνου ισχυρό brand name για τις επιχειρήσεις τους.
- Σκοπός του 6ωρου προγράμματος είναι η παροχή ολοκληρωμένης και έγκυρης ενημέρωσης και επιμόρφωσης για τις τάσεις, τα στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες της διεθνοποιημένης πλέον αγοράς αγροτικών προϊόντων.
- Οι συμμετέχοντες θα λάβουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν μόνοι τους, Βήμα-Βήμα, το Εξαγωγικό Πλάνο για την επιτυχημένη τοποθέτηση των αγροτικών προϊόντων τους στις αγορές του εξωτερικού
Θεματολογία Προγράμματος:
– Γιατί να εξάγω τα προϊόντα μου; Η Ελλάδα εξάγει προϊόντα από τη γη της;
-Πόσο έτοιμος είμαι να εξάγω; Αξιολόγηση εξαγωγικής ετοιμότητας μέσω ειδικού Ερωτηματολογίου
–Οδηγός εξαγωγικής προετοιμασίας της επιχείρησής μου
– Πως επιλέγω τις διεθνείς αγορές που θα τοποθετήσω τα προϊόντα μου;
– Πως επιλέγω τα σημεία διάθεσης- πώλησης & τα κανάλια διανομής σε μια χώρα;
– Ποια ενδιάμεσα στάδια υπάρχουν μεταξύ της τιμής εξαγωγής και της λιανικής τιμής πώλησης σε κάθε χώρα;
– Που και πως βρίσκω πληροφορίες για τις χώρες/αγορές-στόχους του εξωτερικού;
– Ποιοι είναι οι συνηθισμένοι εξαγωγικοί εμπορικοί όροι που συναντώ διεθνώς και τι σημαίνουν;
– Υπάρχουν τρόποι να διασφαλίσω την πληρωμή μου από την πώληση των προϊόντων μου στο εξωτερικό;
– Ιδιωτικά συμφωνητικά πώλησης των αγροτικών προϊόντων μου στο εξωτερικό & τι πρέπει να γνωρίζω;
– Πως παρουσιάζω αποτελεσματικά την επιχείρησή μου και τα προϊόντα της; Υπόδειγμα παρουσίασης
– Βήμα βήμα η εξαγωγική διαδικασία από το χωράφι και μέχρι το ράφι των αγορών του εξωτερικού-Εξαγωγές από το Α έως το Ω
– Οικονομικοί τρόποι προβολής & προώθησης των προϊόντων μου-Διαγωνισμοί Γευσιγνωσίας-Παραδείγματα
– Η σπουδαιότητα του Branding & του Marketing στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων
– Συσκευασίες και Eπικοινωνία αγροτικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο
– Παρουσίαση επιτυχημένης ελληνικής επιχείρησης εξαγωγής ελαιολάδου
– Ανακεφαλαίωση – Ερωτήσεις – Συμπεράσματα
Επίλυση Ερωτημάτων:
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει η δυνατότητα να απαντηθούν τα ερωτήματα των συμμετεχόντων που σχετικά θέματα = Κλειστή ολιγομελή ομάδα
Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του εισηγητή μας κ. Σπηλιόπουλου Νεκτάριου, η εταιρία μας προσφέρει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες της (στελέχη ή Ελληνικές επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα) να αποκτήσουν ολοκληρωμένη και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την εξαγωγική διαδικασία των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι … και μέχρι το ράφι των αγορών του εξωτερικού.
- ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Σπηλιόπουλος Νεκτάριος,
Εξειδικευμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, με μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση σεμιναρίων & εκπαιδευτικών προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας και Εξαγωγών του Αγροδιατροφικού τομέα.
Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξαγωγών της εταιρείας AGEMA-Ancient Greek Beauty Secrets
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ:
- Εισήγηση με διαδραστική συζήτηση
- Πραγματικά παραδείγματα
- Βιωματικό Εργαστήριο (Workshop)
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΠΑΡΟΧΕΣ
Τιμή συμμετοχής: 145€ – Τελευταία ημέρα εγγραφής & κατάθεσης 04/07/2018
Τιμή Early bird: 125€ με έγκαιρη δήλωση και κατάθεση έως 29/06/2018
Ευπαροχή: στις 2 συμμετοχές + 3η Δωρεάν (145€ Χ 2 + 3η Δωρεάν)
ΑΝΕΡΓΟΙ & ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Ειδική τιμή συμμετοχής (με κάρτας ανεργίας ή πάσο σε ισχύ)
Οι ειδικές τιμές και παροχές, ΔΕΝ συνδυάζονται!
Coffee Break: Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρέχεται coffee break & light snack
Κλειστό Ολιγομελές τμήμα! Απαραίτητη έγκαιρη κράτηση θέσης
Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί:
- Εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη μορφή με σημειώσεις του Εισηγητή και
- Βεβαίωση Παρακολούθησης
Εταιρίες: Επιδότηση ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 0,24% για κατάρτιση του προσωπικού σας ΟΧΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211- 4110533 & 210 – 6147341
Fax: 211-4110533
Email: info@euepixeirein.gr
Site: www.euepixeirein.gr |
Τραπεζικοί Λογαριασμοί ΕΥΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: |
EUROBANK |
Aρ. Λογαριασμού 0026-0455-08-0200200680 και IBAN: GR5102604550000080200200680 |
ΕΘΝΙΚΗ |
Aρ. Λογαριασμού 623/440014-33 και ΙΒΑΝ: GR63 0110 6230 0000 6234 4001 433 |
ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
Αρ. Λογαριασμού 5052-062750-594 και ΙΒΑΝ: GR48 0172 0520 0050 5206 2750 594 |
|
Τρόπος πληρωμής: ΜΟΝΟ με κατάθεση |
Στις μεταφορές ή καταθέσεις τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον εντολέα και όχι την εταιρία μας. |